HTML

Laza lelki tartással

Friss topikok

  • FőAnya: Drága csillagom! Nagyon jó hogyjólérezted magad itthon ezek az éves szabadság örömei és van miből ... (2009.09.13. 19:53) Labor day - Avagy hosszú hétvége :)
  • FőAnya: Próba (2009.06.25. 21:28) Készülök haza! :)
  • FőAnya: nagyon várunk mán a csirek kezdi rántani való sulyát elérni,az uborka érik a napon/most kb 10 fok ... (2009.05.14. 19:58) Tavaszi FACES-party
  • FőAnya: Szia! (2009.05.10. 11:13) Itt volt a nővérem...
  • Faustb: Hahó, na örülök, hogy jól érzed magad és annak is, hogy sportolsz :D Csók B (2009.03.22. 14:40) Lóverseny...

Linkblog

Belfastból

2007.09.30. 21:23 swez

Rohamokban jön rám az „örökké itt szeretnék élni” és az „azonnal haza akarok menni” érzések valamelyike. A suliban változatlanul kedves mindenki, amellett, hogy a pénteki értekezésből alig értettem valamit. Ettől persze az utóbbi roham jött rám. Aztán másnap találkoztam az egyik tanárral (Katie), mert együtt mentünk Belfastba, kérdeztem tőle, hogy miről volt szó, és megnyugodtam, hogy semmi izgiről.

 

Szóval szombaton megnéztük Belfastot. Hát, nem ajánlom az olyan embereknek, akik egy szép, pörgős, kedves városra vágynak. Elmentünk egy buszos városnézésre (tudjátok, a tető nélküli emeletes busz), aminek a tetején ültünk annak ellenére, hogy szakadt az eső. :) Asszem otthon az ilyenfajta embereken mindig jókat nevettem, hogy fent ülnek, ha addig élnek is. Most láttam, hogy azért, mert lentről kb. semmit sem lehet látni.

 

Az egész város tele volt betört ablakú házakkal, építkezésekkel, háborús nyomokkal. Ugye az I.R.A. itt volt a legaktívabb, de azért már lassacskán akár vissza is költözhetnének az emberek, és rendbe szedhetnék az otthonukat. A kedvencem egy szülészeti klinika volt, aminek fekete (!) volt a fala és rácsok voltak minden ablakán. Itt épült a Titanic, ennek tiszteletére van egy Titanic-negyed nevű dokk, ahol szintén semmi életnek nem volt tapasztalható a jele. A híres nagy parkjaikra sem lehetnek büszkék. Na, és az emberek! Mint akiket ottfelejtettek! A buszhoz menet még poénkodtunk is, hogy biztos minden belfasti a szabadságát tölti valahol.

 

Úgyhogy tegnap fokozottan rám tört a jó öreg honvágy. Főleg, amikor elmentünk shoppingolni, és én sehova nem tudtam elmenekülni a program elől. Egyébként Orsival voltam (Szántó), meg két ír lánnyal. Az egyik ugye a kollegina (Katie), a másik neki egy barátnője volt (Deirdre). Nagyon aranyosak voltak, úgyhogy remélem, hogy a következő kirándulásunkon is aktívan részt vesznek majd.

 

Mesi jön november közepén egy hétvégére, azt már nagyon várom. Az őszi szünetben meg én megyek (legalábbis őszintén remélem) drága tesókámat meglátogatni, gyakorlati értelemben a világ másik felére! :) Sok-sok szervezés, meg  kavarás után született meg ez a döntés. Először ugye kitaláltam, hogy megyek. Majd mondta Zsuzsa, hogy ne menjek, inkább ő jön. Persze, nekem tök mindegy, nem az arabokra vagyok kíváncsi. Ez viszont túl drágának bizonyult (mert persze tudjuk, hogy titokban…:)). Aztán jött a nagy ötlet, hogy találkozzunk valahol félúton. Jó, jó, de hol? Anyánk fejéből pattant ki, hogy legyen Bulgária. Semmi baj, nővérkémnek ez mintegy 20 órás repülésbe telne, csak 3 átszállással. Ok, Bulgária elvetve. Nekem Németország lenne nagyon király, olcsó is, meg minden. De ez Zsuzsának szintén nem lenne ingyen. Úgyhogy most (már vagy 4 napja) úgy tűnik, hogy mégis én megyek! :) Majd leírom arról is az élményeimet, már ha sikerül végre összetalálkoznunk.

 

Otthon kivel mi van? Tudom, hogy jövő héten kezdődik a qpa, nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott. Különös tekintettel arra, hogy pont a Hajógyári-szigeten lesz a zárója. Na, mindegy, azért remélem, hogy kapok róla részletes élménybeszámolót.

 

Csókolom

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://swez.blog.hu/api/trackback/id/tr9181839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pius · http://pius.blog.hu 2007.10.01. 20:54:38

Nekem Belfast tetszett.
Szerintem a belváros igenis szép, a folyó melletti modern rész azokkal az érdekes szobrokkal és egy zenélő ugróiskolával (!), tréfás szökőkutakkal nagyon tetszett.
A polgárháború sujtotta rész pedig szerintem érdekes, kevés helyen látni ilyet.

Épp ezért én ajánlani tudom Belfastot mindenkinek, és nem azért, mert hogy milyen ronda. Szerintem jobb mint a mai Pozsony, például. :-/

Üdvözlettel:
Pius

Netuddki 2007.10.01. 23:24:49

Bocs, hogy idepofátlankodok.

Swez, képzeld, ma felhívtál, hogy ugyan mondjak már pár hasznos tudnivalót Galwayról, meg el is cseverésztünk. Történt aztán, hogy békésen internetezgetek, aztán Index, jéé, blog.hu, hát ez miafasz, utána látok egy ilyet, hogy Belfastból, csípőből klikk, aztán déja vu, mert ezt már hallottam, amit olvasok. Hát így találtam ide, tisztára magamtól. Van véletlen is, fatál is.

Szóval, pironkodva bevallom, hogy én is írtam kis színeseket Indiából is, de ami fontosabb, Írországból is. Az utilapu.freeblog.hu címen megtalálod ezeket, és az archívumban vannak hasznos Galway-i leírások. A legeleje még 2004-ből, aztán vannak friss tavalyiak is. Ha valamit nem mondtam volna a telefonban, ott megtalálod.

ui.: Üdvözlöm Mest, Zsófit és Bét is. Meg esetleg olyanokat, akik nem tudom kik.


Tudodki

Mamus 2007.10.04. 20:35:27

Mindig írok valami fontosat.Bulgária azért jutott az eszembe,mert ott még meleg van,tenger van,ha oda keveredtek olcsó is állitólag /Feri bácsiék //Mengyi// mondtak/Na örülök hogy mész az arabokhoz,Salem Aleikum. Zsuzsi október 17-én 28 éves lesz.öreg tyúk
bezzeg a mamája fiatal csirek Millió pussz mindenkinek aki olvassa meg aki nem annak is.

susanna_hungary 2007.10.05. 16:24:00

Csa hugida! Egyet mondok, ezt olvasgasd, szerintem zsenialis: aran-ka.blog.hu
Ja, es varom,hogy mi a turo(hmmm,nyamnyamnyam)van!

mes 2007.10.06. 20:14:50

Hali,

neked is pussz Netuddki. Leleplezett néhány szófordulatod "békésen, miafasz, pironkodva". :)

Csinálj így "give me a five", ha barát vagy.

CSók.

Zsofi 2007.10.08. 21:06:49

Igen, a "pironkodva" nekem is határozottan ismerős volt:)
Örülök,hogy idetaláltál és hogy hallunk felőled!
Puszi neked is!

Novered 2007.10.09. 19:19:39

Hajhalo!Epp a vilaghalon szorfozok,s ratalatam valami nagyon neked valora (remelem apu is olvassa!): Quem di odere, paedagogum faecere - vagyis, akit az istenek meggyuloltek, pedagogussa tettek! :))
csokolom
süti beállítások módosítása