HTML

Laza lelki tartással

Friss topikok

  • FőAnya: Drága csillagom! Nagyon jó hogyjólérezted magad itthon ezek az éves szabadság örömei és van miből ... (2009.09.13. 19:53) Labor day - Avagy hosszú hétvége :)
  • FőAnya: Próba (2009.06.25. 21:28) Készülök haza! :)
  • FőAnya: nagyon várunk mán a csirek kezdi rántani való sulyát elérni,az uborka érik a napon/most kb 10 fok ... (2009.05.14. 19:58) Tavaszi FACES-party
  • FőAnya: Szia! (2009.05.10. 11:13) Itt volt a nővérem...
  • Faustb: Hahó, na örülök, hogy jól érzed magad és annak is, hogy sportolsz :D Csók B (2009.03.22. 14:40) Lóverseny...

Linkblog

Zsuzsának külön szeretettel! :)

2007.08.25. 22:51 swez

Akkor folytatom a további élményeket:

Kezdeném a kulcs-kérdéssel, mert erről a múltkor már írtam, és a sztori befejeződni látszik… Egy szép napon itthon ültem egyedül, épp Punnyal bandáztam ;) mikor valakit látok bejönni hozzánk úgy, mintha haza jönne. (Nórám, te biztosan tudod ezt az érzést, ha jól emlékszem Barnát is így ismertük meg. :) Ez volt Bart-barát (ugye a lakásügynök srác). Bekopogott (amin csodálkoztam, meg mertem volna esküdni, hogy simán benyit) és elkérte a kulcsomat. Megnézett rajta valamit, majd el. Egy órával később megjelent az új kulccsal (ekkor már Szántó Orsink is itthon volt, ő fogadta a jó hírt). Kifizettette a 10€-t, majd, mikor mondta az Orsi, hogy akkor a teafőző ára…ugye, mondta Bart, hogy menjen be Orsi az irodába, ha akarja. És most próbáljatok meg követni! J Orsi be az irodába, ahol addigra már Bart is ott volt, és ott odaadta a 10€-t! Minek kellett Orsinak elmennie az irodáig, ha mindketten úgyis itt voltak????? Hát, ilyenkor mindig azzal nyugtatom magam, hogy boldogok a sajtkészítők..:)

 

A másik apró sokkot okozó élményem a suli kezdéses para. Júliusban, amikor felvettek, mondták (és írták is), hogy majd augusztusban keres az igazgató néni (Paddy Murphy), hogy pontosan mikor kezdek. Augusztus közepén már én telefonáltam, hogy mi van már! Mondta, hogy 27.-én kezdek, ami ugye jövő hétfő. Most pénteken ismét telefonáltam, hogy nem mintha rugalmatlannak szeretnék tűnni (munkamániásnak mégannyira sem), de mikorra menjek hétfőn. Paddy mondta, hogy ja, hát, lehet, hogy nem hétfő, hanem szerda mert hétfőn ül össze a vezetőség megbeszélni, hogy ki mikortól dolgozzon. Úgyhogy majd kedden felhív. Ja, és ha már témánál vagyunk el is kérné a telefonszámomat. Több kérdés is megfordult a fejemben a dolog kapcsán: Mi az, hogy augusztus 24.-én még nem tudja, hogy mikor kezd a csapat dolgozni?? (Amikor a Prizmába mentem, a májusi állás-interjún már tudtam, hogy mikor kell mennem az alakuló értekezletre augusztus végén!) Hogy a viharba’ akart felhívni, ha nem tudta a számomat? Miért kell erre egy külön vezetőségit megszerveznie, hogy megtudja, hogy ki mikor kezd? Nem mindenki egyszerre, mint ahogy nálunk? Hát, gondolom, hogy itt még érnek majd meglepik.

 

Igen úgy tűnik, hogy halk imáink meghallgattattak. A hideg júniust és júliust egy egészen enyhe augusztus követte. Már legalább két napja tombol a nyár! Azért ne gondoljatok itt mindenféle 30 fokokra, de olyan masszív áprilisi-májusi 25 fok simán van! És egész nyáron (ugye ma meg tegnap) nem esett az eső! Állítólag 200 éve nem volt itt ilyen hideg nyár, és az augusztus és a szeptember lesz meleg.

 

A múlt hétvégét Corkban töltöttük Orsival Leánál. (Lea főiskolai csoporttársnő, itt él négy éve.) Nagyon jó élmény volt. A buszról leszállván egy kocsmába mentünk, ahol mindenféle perui és olasz arcokkal bandáztunk, majd szintén reggel 6ra voltunk szívesek hazaérni! J Másnap óvatos városnézés, Lea saját bevallása szerint csak a szép helyeket mutatta meg. Ezek alapján nekem tetszett Cork. Este meg egy magyar-találkozót szervezett az otthonában (még mindig Lea), egy palacsinta-party keretei között. Hozott az egyik magyar egység magával egy bárányt is, ami engem akkor cseszett fel, amikor nem volt képes befogni, és ordított vagy egy órán keresztül. Ezt észrevette a helyi ír külön alakulat, és a fiatalok, mint valami osztálykirándulás, tizes csapatokban jöttek bárány-nézőbe. Írországban. Írek. Magyarokhoz. Bárányt. Vicces volt. J

 

Egyébként lépten-nyomon eszembe juttok valamiért…. és nagyon sajnálom, hogy nem vagytok itt. A bulikban Bence, hogy nincs itt és nem tud „apáskodni” felettem, a boltokban Zsuzsa, hogy nem ugrik rá minden hülyeségre csak azért, mert csillog, ha igazán finom kávét iszom, akkor Bálint (Bé! Kávé?:), ha valakit meglátok, aki kopasz, akkor Krisztián, ha olyan helyzetbe kerülök, ahonnan abban a pillanatban ki kell vágódni, akkor Nóra, rengetegszer Mesi, a szüleim és egyéb szerettek. Sokszor eszembe jut, hogy ha itt lennétek, akkor mit szólnátok hozzá, hogyan mesélnétek el másoknak, miben változnátok ti is.

 

Végül, de nem utolsó sorban szeretném e fórumon is megköszönni Zsófinak és Mesnek a képeslapokat. A szüleimnek jó nyaralást!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://swez.blog.hu/api/trackback/id/tr67149005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szurcsok 2007.08.26. 17:15:19

Feladom...ma voltak irtani, en tele vagyok csipesekkel...Remelem jonnek velem egyibe, nehogymar unatkozzak ejszakanket, amikor felvaltva hallgatom anyu illetve apu melyrol jovo, oblos "szuszogasat" :)
Orulok,h tetszik a blogom, te is be tudsz allitani magadnak mindenfele finomsagot, valahol a beallitas menupontnal...
Kb. 2 hete tudok radiocafet hallgatni, wazze utlezarasok, nem jar a hev, s ja vege a nyarnak! i miss everybody de foleg teged!
csokolade
Dagadt Novered

carlos 2007.08.26. 23:02:35

Szia Swez!

Ma tudtam meg, hogy itt blogolsz, és hát miért ne írjak?? :) Bár nem volt még időm/energiám mindent végigolvasni, de azért annak örülök, hogy jól nyomod! :) Szigetről írhatnék, de az nagyon hosszú lenne..
Na minden jót, és majd még írok biztos..

C.

2007.08.27. 21:37:08

Kukucs!

Már nem morc, csak elfelejtettem levenni.. Amúgy azért volt a morc, mert a pesti lakást kellett takarítanom evezés-berugás helyett a haverokkal. Igyekszem majd blogolni, de még mindig inkább történnek velem a dolgok és így nem tudom őket papírra vetni. (pihenni is kell)

Csók
B

mégt mindig az anyád 2007.08.28. 11:00:39


Drágám ha mindenki Írországba lenne akkor Te Magyarországra vágynál.Ettől kerek a világ,mindenki hasonlit mindenkire,de senki nem ugyan az.Ezerrel pakolok egypt,azt se tudom hol áll a fejem ismered ezt a fantörpikus anyát.Jó meló /ha van ilyen/ jó bulizásta tündéri MSE-vel és ne feledd szeptember 4.-ét.Mamuci

Szur-Dul-Ful 2007.09.01. 08:19:26

Draga Hugacs! Csak a szuleidnek kivansz jo nyaralast?? Mindegy, ingem, magamra veszem :) Meg par ora, es en is csatlakozom anyuekho`, mar hivtak egyszer egyibol, szerintem nem voltak mar szomjasak... :))
i love you
Szurcsok
süti beállítások módosítása