HTML

Laza lelki tartással

Friss topikok

  • FőAnya: Drága csillagom! Nagyon jó hogyjólérezted magad itthon ezek az éves szabadság örömei és van miből ... (2009.09.13. 19:53) Labor day - Avagy hosszú hétvége :)
  • FőAnya: Próba (2009.06.25. 21:28) Készülök haza! :)
  • FőAnya: nagyon várunk mán a csirek kezdi rántani való sulyát elérni,az uborka érik a napon/most kb 10 fok ... (2009.05.14. 19:58) Tavaszi FACES-party
  • FőAnya: Szia! (2009.05.10. 11:13) Itt volt a nővérem...
  • Faustb: Hahó, na örülök, hogy jól érzed magad és annak is, hogy sportolsz :D Csók B (2009.03.22. 14:40) Lóverseny...

Linkblog

Killarney

2007.10.12. 20:47 swez

A hét elején még Galway volt kilátásban hétvégi programként, de úgy szerda körül belüttyent, hogy menjünk inkább Corkba, onnan meg Killarneyba, mert arról csak jót hallottunk. Így ott jártunk. Hát, tényleg gyönyörű! Először Corkba mentünk (ahol ismét Leáékat boldogítottuk egy egész hétvégén keresztül), majd onnan mindannyian, autót bérelve átvergődtünk Killarneyba.

Na, odaértünkkor egy torony-kastélyt (vagy mit) néztünk meg. Állati szép volt a táj, meg persze a kastély is. Aztán egy olyan helyre mentünk, ami engem végig a jó öreg szentendrei Skanzenre emlékeztetett. Azzal a hihetetlen jó ötlettel, hogy itt minden házban autentikus parasztnéniket állítottak be, akik különböző dolgokat csináltak (mint pl. kenyérsütés,  vajkészítés, ilyesmi.) Tőlük lehetett kérdezni az adott kis birodalomról. Állatkák is voltak. Ez is király volt. Végül az arborétumot tekintettük meg, a végén egy vízeséssel. Hát, folytassam a jó és szép különböző szinonímáinak sorolását, vagy már elég? :)

Ja, igen! A hét során elmentünk (a sulis bandával) egy Sugarloaf nevű hegyet megmászni. A világért sem szeretném lealacsonyítani a mi kis Kő-hegyünket (ami kényelmesen is 45 perc alatt megmászható), de ez még kisebbnek tűnt. A gyenge pontja viszont az volt, hogy nem volt semmilyen út-szerű, úgyhogy merőlegesen, a sziklákon átesve kellett megtenni. Így tartott fél órát. :)

Aztán elmentünk egy étterembe kajálni. (Eredetileg későbbre lett tervezve a kaja, hogy mindenki haza tudjon menni rendbe szedni magát, de mivel ÉN messze lakom, azt szavaztuk meg, hogy egyből menjünk.) Gyanútlanul kajálás folyik, amikor megcsörren a telefonom, magyar szám. Igen ám, de aki beleszól, angolul mondja, hogy mára foglaltam valami asztalt, és hol vagyok. Teljesen összezavarodtam. Eltartott vagy 5 percig, amíg rájöttem, hogy Németh Lóci vicceskedik velem. :) Megkért arra, hogy adjak valakit, aki ír. ;) Katie kapta a boldog feladatot. Ezek után vagy fél órát magyarázkodtam, hogy ne haragudjon, egy kicsit furcsák az otthoni barátaim, hiába, csütörtök este van… ;)

Már annyira régóta dolgozunk, hogy két hét múlva egész héten piheghetünk. Kicsit nehéz megszoknom az ír munkatempót. :) Még Ronanről egy pár szót. Én nem tudom elképzelni, hogy milyen emberismerő volt az az állat ;), aki összerakott minket. Eleddig meg voltam győződve arról, hogy szét vagyok esve. Hát, itt én vagyok az összeszedett. Ezt ma mondtam is neki, hogy nem semmi, hogy így vagyunk. Mert újabban lelki életet élünk, többnyire 10 percben. Általában az a baja, hogy a gyerekek nem figyelnek rá, biztos, hogy nem pörög eléggé. Ekkor menetrendszerűen megmondom, hogy én ezt kizártnak tartom. Ezután rendszerint elmondja, hogy nekem meg milyen ötleteim vannak! (Ha tudná, hogy én hogy unom már ezeket az eszközöket, amiket nap mint nap gyártok neki. Azt pláne nem is gondolja, hogy az a fő motiváló erőm, hogy mindenfélét megtudjak Írországról és a kultúráról. Ja, a „hihetetlen eszközök” a mindenféle kártyák, amin vagy szavak, vagy hívóképek vannak.) Egyébként a legszimpatikusabb a pedagógiájában, hogy úgy büntet, hogy nem dicsér. Hihetetlen, de működik. :) Egyébként is számomra szélsőségesen előítélet-mentes (márha van ilyen szó).

Már megint költözünk. Október végétől. Úgyhogy új, a szabadidőnk aktív eltöltésére szolgáló programot találtunk ki. :) Orsival meg is beszéltük, hogy alapvetően szeretünk mindenféle emberekkel találkozni, egy percben (vagy akár fél órában is) kitalálni, hogy milyen az illető és megértékelni, hogy laknánk-e vele. Egy hét alatt így cirka 5 ilyen helyre jutottunk el. Végül egy pakisztáni srác nyert, meg a kérója. Nagyon jó helyen, tágas, világos lakás. Úgyhogy így tágul a világkép… :) Amikor Ronannak ma elmeséltem, hogy egy arab arcocskával fogok együtt lakni, ő meglepődött, hogy ettől miért kell parázni. Neki legyen igaza! :)

Ti jöttök! Hiányolom a qpás élménybeszámolókat, meg az otthoni állapotjelentést! (Nem, anya, veled meg vagyok elégedve! ;) Viccesnek találom, hogy Tamást (hú, most lelepleztelek? :) Mesink és Zsófink nem arról ismerte fel, hogy Galway, meg India, hanem, hogy pironkodva, miafasz, stb. :)

Viel spaß!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://swez.blog.hu/api/trackback/id/tr96194745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na banyanyanya 2007.10.13. 12:16:18

Azzal miért nem dicsekedsz szeretteid elött,hogy mész ARÁBIÁBA? a Zsuzsihoz? Egész Emirátusok téged várnak,Dubai-ba megAbu Dabiba. Ha találsz ott állást maradj ott.Itthon mindenki az emirátusokba megy én legalább 15 emberről tudok.Képzeld egy suliba angolulu és MAGYARUL tanithatnád a kölköket.És meleg van. Nézz körül.Gondold meg. Anya

Idösanyád 2007.10.14. 19:33:08

Figyú Mari.Ahogy elnézem a messze távol csak a családnak messze a barik nem igazán jelentkeznek.Mekk vagyok döbbenve,hogy kb. 3 napja senki nem írt neked. Anya
süti beállítások módosítása