HTML

Laza lelki tartással

Friss topikok

  • FőAnya: Drága csillagom! Nagyon jó hogyjólérezted magad itthon ezek az éves szabadság örömei és van miből ... (2009.09.13. 19:53) Labor day - Avagy hosszú hétvége :)
  • FőAnya: Próba (2009.06.25. 21:28) Készülök haza! :)
  • FőAnya: nagyon várunk mán a csirek kezdi rántani való sulyát elérni,az uborka érik a napon/most kb 10 fok ... (2009.05.14. 19:58) Tavaszi FACES-party
  • FőAnya: Szia! (2009.05.10. 11:13) Itt volt a nővérem...
  • Faustb: Hahó, na örülök, hogy jól érzed magad és annak is, hogy sportolsz :D Csók B (2009.03.22. 14:40) Lóverseny...

Linkblog

Házibuli, ír módra

2008.02.10. 18:58 swez

Tegnap házibuliban voltunk. Egyik munkatársnő, Aoife (ejtsd: íffa) harmincadik szülinapját ültük. Hát, azt kell mondanom, hogy én még ilyen jó házibuliban az életemben nem voltam. Eredetileg beöltözős volt, az Óz a nagy varázslóból, vagy az Alice Csodaországbanból :) kellett valakinek beöltözni. Nos, bevallom, hogy én nem öltöztem be semminek, ellenben rózsaszín (!) felsőben nyomultam, ami, ha belőlem indulunk ki, beöltözésnek számít! ;)

A hely, ahol voltunk egy ház volt, a hozzá tartozó kicsi kertecskével. A kertben indiánsátor felverve, belül középen tűz. A végére körülötte doboltak a népek. (Aoife afrikai dobokon szokott zenélni.) Mellette zöldségeskert, ami körbe volt véve halálfejes lufikkal! ;) Aztán volt még egy hordóval körbekerített tábortűz is. (Mint az amerikai filmekben a csöveseknek.)

A konyhában persze rengeteg nasi, a piát mindenki maga vitte magának. Itt a végén igazi ír zenét toltak a srácok, a megfelelő hangszerekkel és énekekkel. Ez kísértetiesen emlékeztetett a franciaországi sítábor ama napjára, amikor a Mecseki Néptánc Együttes volt szíves szobáról szobára járva hangulatot teremteni. :) A végén Orsival, meg egy igazi ír arccal (nagy, vörös szakáll, hátul befont hosszú haj) írül táncoltunk hármacskán.

Az egyik (szerintem eredetileg háló-) szobában zongora-kísérettel mentek a 70-es évek slágerei. Én valahogy így képzelem az apuék korában a bulikat, hogy valaki játszik a zongorán, a többiek meg énekelnek és/vagy táncolnak rá.

A nappaliban cigányzene volt. Orsi felismerni talált egy magyar refrént is, de alapvetően horvát cigányzeneként lett itt ismeretes. (Miután Orsi megosztotta a kispajtásaimmal, hogy ez magyarul van, Ronan gyanakodva rám nézett, hogy nem vagyok-e cigány. :)

Mindehhez voltunk cca. 50-en, a házigazdánk apja is részt vett ezen a partin. A magam részéről este 10-től voltam ott, és reggel fél 5re értünk haza. Képzelhetitek! :) Ja, és még csak azt sem mondanám, hogy berúgtam volna, vagy ilyesmi. Ez a buli tényleg úgy volt tökéletes, ahogy volt. Teszem hozzá, hogy ez a fajta mulatozás itt sem mindennapos, csak sok zenész, nyitott lélekkel (és sok piával:) volt jelen.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://swez.blog.hu/api/trackback/id/tr23333910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susanna_hungary 2008.02.11. 07:33:21

Haho hugacs! Mar tok reg nem olvastalak, szegyenlem is magam rendesen... a sajat blogomrol nem is szolva:) Im irigy a jo hazibuliert!!!
Imadi

ÍRmagjase · http://www.kepzomuhely.hu 2008.02.20. 07:09:18

Hát, oszt hóvirág, nőeott?
Mánhogyígynemjössz haza. én megértem Pedig a magyar oktatást visszakéne tenni a sínre!
süti beállítások módosítása